Generelt om Manuellterapeutenes Servicekontors ultralydkurs

ultralyd_praksis

Manuellterapeutenes Servicekontor og Forening Ultralyd i Allmennprakis, FUA, arrangerer en kursrekke (3 grunnkurs + videregående kurs) i muskel- og skjelettultralyd. Temaene er diagnostikk og ultralydveiledete prosedyrer. Kursene arrangeres i samarbeid med Ultralyd Trøndelag som står for kursinnhold og instruksjon. Les om kursinstruktørene her...

Kursene er godkjent som tellende i NMFs spesialistordning med 17 timer per kurs, til sammen 51 timer for hele kursrekken. 

Læringsmål

  • Gjøre deltageren kjent med ultralydskanning for muskel, nerve, sirkulasjonsproblemer.
  • Bli kjent med ultralydskanning av skulder, albu, kne og ankel med patologieksempler.
  • Demonstrasjon av ultralydstyrt dry needling av kalknedslag, nåling av tendinoser, injeksjoner, kort om trykkbølgebehandling.
  • Veilede deltagerne i «hands on»-trening med ultralyd.
  • ulveiledet_injeksjonDemonstrere kombinasjonen klinisk undersøkelse og ultralydundersøkelse på pasient.

Kursene kan tas hver for seg.

Dersom du ikke har tatt kurs 1 først, er det en fordel om du har noe ultralyderfaring for å ha utbytte av kurs 2 og 3.

Målgrupper

Leger, manuellterapeuter, fysioterapeuter og annet kvalifisert helsepersonell med interesse og nytte av ultralyddiagnostikk.

Vi anbefaler manuellterapeuter å ta FUA/Servicekontorets ultralydkurs før injeksjonskurs for manuellterapeuter som Universitetet i Bergen (UiB) arrangerer.

For ytterligere informasjon, kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , tlf.: 90 77 13 68